Categorieën
Geen categorie

Ten

Het is onacceptabel. Ik veroordeel het ten sterkste. Dit kan niet. Dit moet niet. Dit gaat tegen alles in wat wij belangrijk vinden. Het moet stoppen. Het moet nu stoppen. Sterker dan dit kan ik het niet zeggen. Ik veroordeel het ten sterkste. Ik herhaal het graag. Ik veroordeel het ten sterkste. Ik herhaal het graag. Ik veroordeel het ten sterkste. Ik herhaal het graag. Ik veroordeel het ten sterkste. Ik herhaal het graag. Ik veroordeel het ten sterkste. Sterkere taal heb ik niet. Ik veroordeel het ten sterkste. Wij veroordelen het ten sterkste. Het moet stoppen. Het kan niet. Het mag niet. We willen dit niet. Ja, ik herhaal het graag nog een keer zodat iedereen het weet. We. Veroordelen. Het. Ten. Sterkste.

Categorieën
Geen categorie

Droog

Het schip ligt languit op het Waddenzand. De zeilen opgedoekt, de romp verzonken in de modder en ik – die kan besluiten – niet van zins om ook maar iets te doen. De deur is open en even moe als de boot hang ik op mijn bank en luister naar de wind. Hij zingt door de vallen en de stagen. Te groot om in mijn hoofd te passen, mijn handen steeds te laat als ik hem wil grijpen. Omhoog dwarrelt hij en blaast met honderd stemmen een lied voor iedereen die wacht en luistert. Later hoor ik zachtjes lispelen onder het schip. Het water praat in zichzelf en geeft kopjes aan de romp. Het klinkt benauwd, als thee waarin ik mij soms verslik en dan minutenlang blijf hoesten.

Categorieën
Geen categorie

Loop

Als denken geluid zou maken, zoals lopen of zingen, zoals de wind of misschien een sirene, leer ik het dan af of wen ik aan de herrie, zoals een Zwitserse koe went aan de bel om haar nek die haar doof maakt na verloop van tijd? Het veld is leeg. Op een naastgelegen akker bewerkt een boer zijn grond. Stil is het daarom niet. En zo het al stil zou zijn, dan hoorde ik het niet. Het ratelt in mijn hoofd, gemopper op van alles dat ik hier en nu niet op kan lossen. Beter was ik stil, beter dacht ik niet, beter liep ik hier gewoon te lopen. Meer niet. Niks meer. Lopen. Loop.