Categorieën
Geen categorie

Dacht

Ik dacht iets. Maar vond het geen gedachte die van mij zou moeten zijn. Van mij zou kunnen zijn. Het lijkt een indringer. Een vreemdeling, weggelopen uit een lied dat ik ooit hoorde, ontsnapt uit een krant of talkshow, uit het nieuws of uit een reclame die ik eindeloos vaak zag. Ik dacht iets dat ik niet herkende. Dat ik niet kan zeggen. Dat ik niet herhalen wil. Waarvoor ik sorry zeggen moet. En hoewel ik je verzeker dat het niet mijn plan was, niet mijn bedoeling en het ook niet bij me horen kan, erken ik schuld. Sluit me op. Laat me stil zijn. Nooit meer spreken. Nooit meer denken, nu wat ik dacht zo fout kon zijn.

Categorieën
Geen categorie

Best

Ze bestellen koffie en iets te eten, praten losse zinnen. Twee mannen aan een tafeltje op een terras. Net als de koffie komt, gaat de telefoon van de man die steeds het woord neemt. Hij neemt op. Verzinkt in het gesprek. Praat zacht, intens, zonder aarzelen, een kleine woordenwaterval, voor mij net niet te verstaan. Zijn overbuurman kijkt wat rond. Lacht in zichzelf. Laat zich zien als iemand die zich goed vermaakt. Die het best vindt, dat bellen. Die het ook zou doen als hij gebeld zou worden. Die nu zelf even geen behoefte heeft aan mensen die hem bellen. Hij is gelukkig en tevreden en heeft het naar zijn zin. De beller is klaar. Hoest. Rookt onderhands een e-sigaret. Tuurt op zijn mobiel terwijl de uitsmijters met ham en kaas worden geserveerd. Opnieuw gaat zijn telefoon. Hij neemt op.

Categorieën
Geen categorie

Roep

Zo zonder bril blijkt elke adder toch een stok, elke haas een graspol in de heide en de hond die ik in de verte naar me op zie kijken, wordt een ree die moeiteloos over de hekken springt. De zwarte lucht ver achter me is ongetwijfeld een hemel of een gat waarin we allemaal verdwijnen. Of heel gewoon de leeggeregende wolken waar het weerbericht over sprak. Is dat een hol daar in die boom, ach nee, het is een kraai. Hij roept iets. Kra kra kra. Steeds drie keer kra kra kra. Ik blijf staan terwijl ik zijn roep herhaal. Kra kra, kra. Kra kra kra, hoor ik terug. Kra, kra, kra. Het is een goed gesprek.