Categorieën
Geen categorie

Home

Mijn hoofd zit vol met zomaar zinnen. Home is where I want to be, but I guess I’m already there. My my my Delilah. If I could save time in a bottle. Wilhelmus van Nassouwe. Het dek op en neer. I hurt myself today to see if I still feel. Fragmenten die iemand hier of daar toevallig achterliet. Verloren delen die diep in mij zijn blijven plakken. Wat ik weet, lijkt steeds van willekeurig iets een flard. Wat ik zing, is elke keer een lied van losse regels.

Categorieën
Geen categorie

Wacht

Een vogel zit op een tak. Dat is niets bijzonders, maar uren later zit hij er nog. Roodborst, denk ik. Of iets wat erop lijkt. Vreemd die onbeweeglijkheid. Een tweede vogel landt op dezelfde tak, vlak naast de eerste. Het takje deint even op en neer en de tweede vogel vliegt weer weg. Ik pak een bril en kijk opnieuw. Het bruine blad beweegt zachtjes in de wind. Ik doe de bril weer af en zie het blad opnieuw als vogel. Wachtende vogel. Of zoals ik inmiddels zeker denk te weten: wachtend blad.

Categorieën
Geen categorie

Vertelt

Ik ga je vertellen wat ik je zo meteen ga vertellen en vlak voor ik je dat vertel, vertel ik kort wat ik ga vertellen, dan vertel ik het en daarna vertel ik je nog even wat ik je heb verteld.
Zoiets zegt de anchorwoman van het journaal.
Zap.
Ik ga je vertellen wat ik je zo meteen ga vertellen en vlak voor ik je dat vertel, vertel ik kort wat ik ga vertellen, dan vertel ik het en daarna vertel ik je nog even wat ik je heb verteld.
Zoiets zegt de presentator van een actualiteitenprogramma.
Zap.
Dat is het lekkere van AH.
Zap. Klik. Uit.