Foto’s

Dit zijn foto’s uit verschillende series. De meeste zijn gemaakt met de camera van een mobieltje en niet bewerkt. Dat is het spel. Goed kijken, veel foto’s maken, veel weggooien en de geselecteerde foto’s zonder bewerking plaatsen. Check ook mijn Instagram en Facebook.

Fremdkörper
In deze reeks foto’s ben ik zelf deel van het onderwerp. Niet herkenbaar in beeld, wel zie je stukjes huid of stukjes lichaam die door druk of tegendruk vervormd zijn tot iets dat eerder een vraag oproept dan herkenning. Soms lijkt het op een nieuw soort leven of is het een vervreemdend element in een verder normale omgeving: Fremdkörper.

Hondenwacht
Tekeningen en schilderijen van verschillende kunstenaars mag ik gebruiken als illustratie bij mijn column Hondenwacht, nachtelijke overpeinzingen tussen 00.00 en 04.00 uur vanaf een schip middenop zee. Iedere week met werk van een andere kunstenaar. Je kan ze lezen en bekijken op de website Zeilhelden.

Zeefoto’s
En dit zijn een paar foto’s van die zeereis, die begon in Medemblik en voor mij eindigde in Lissabon. (De boot vaart verder de wereld rond.) De beelden laten momenten zien op de Noordzee, het Kanaal en de Golf van Biskaje. Ze staan in willekeurige volgorde.

Tree faces
Hoe is het om een boom te zijn. Stil en bijna onbeweeglijk staan. Buigen in de wind. Ontbotten in het voorjaar. Huiveren als het vriest en er sneeuw ligt. Een jaar lang heb ik me tegen bomen aangeplakt of er vlakbij gestaan en dat beeld gefotografeerd.

Strange birds
Twee dingen die samen in beeld zijn, krijgen een relatie. Zo werkt ons brein nu eenmaal. In onze beleving trekken ze elkaar aan of stoten elkaar af, ook als ze niks met elkaar te maken hebben. Ik zag het in de reeks met de bomen door afstand te nemen. Maar het werkt ook met hekken, nesten en andere dingen. Rare vogels.

Is dit water?
We wonen op het platteland, omringd door sloten. ‘Ze zijn wel degelijk schoon,’ zegt het waterschap. Dit is allemaal Flab. Floating algea beds. Plat gezegd, alg in verschillende stadia van verrotting. Maar het zijn ook abstracte schilderijen. Mijn bijdrage is dat ik er liep en een foto gemaakt heb. De rest is puur natuur.