Boeken

Valwind, Hondenwacht en @plttlnd. Drie boeken. Alle drie met korte of hele korte verhalen. (De zeven computerboeken die ik eerder schreef, reken ik nu niet mee en ook niet het prettig leesbaar maken van Het Zeilboek – De leidraad voor zeilers.)

Valwind en Hondenwacht kan je inkijken en bestellen via de link naast de afbeelding. En omdat ik ze puur voor mijn plezier heb geschreven, is de prijs slechts 17,50 plus verzendkosten. Plttlnd is uitverkocht, maar hieronder wel beschikbaar als gratis download.

Valwind

Omslag boek Valwind met zeer korte verhalen, schrijver Peter Veen

Een smaakje natte hond, pronken met een gestolen mening, de trap die soms een trede korter is.

Valwind staat vol kleine poëtische verhalen. Peinzend soms en onderzoekend, maar ook met humor op zijn tijd. En ondertussen morrelen de verhalen heel terloops aan ons beeld van de wereld. Is alles echt zoals het lijkt?

Zo’n honderd lekker korte verhalen, die je voor een deel eerder kon lezen op Facebook, zijn gebundeld in een mooi vormgegeven boek.
Download hier een gratis voorproefje (pdf).

Valwind kost 17,50 euro plus 5 euro verpakkings- en verzendkosten. Bestellen is makkelijk. Maak 22,50 over naar bankrekening NL14 ASNB 0707 0840 59 t.n.v. Peter Veen. Vermeld in de omschrijving de titel van het boek en je adresgegevens. Het boek komt dan zo snel mogelijk jouw kant op.

tekst: Peter Veen
vormgeving: Monique Kalfsbeek (bno)
correctie: Evelyn Jongman
tekening omslag: Sabine Liedtke

Hondenwacht

Omslag Hondenwacht, schrijver Peter Veen

Dagdromen door slaaptekort, ontdekken dat Sirenen echt bestaan, de stress van de drukke Noordzee, onderlinge irritatie na wekenlang varen, de heimwee naar een vers broodje en de veel te kleine vliegtuigstoel op weg naar huis…

Hondenwacht neemt je mee naar zee. De ruim zestig belevenissen zijn geschreven om wakker te blijven tijdens de hondenwacht. En na zes weken doorvaren over Noordzee, Kanaal en Golf van Biskaje ontstond er een nieuwe werkelijkheid. Een grensgebied tussen wakker zijn en dromen. De verhalen zijn zeils, verkennend en poëtisch tegelijk.
Download hier een gratis voorproefje (pdf).

Hondenwacht kost 17,50 euro plus 5 euro verpakkings- en verzendkosten. Bestellen is makkelijk. Maak 22,50 over naar bankrekening NL14 ASNB 0707 0840 59 t.n.v. Peter Veen. Vermeld in de omschrijving de titel van het boek en je adresgegevens. Het boek komt dan zo snel mogelijk jouw kant op.

tekst: Peter Veen
vormgeving: Monique Kalfsbeek (bno)
schilderij: Giovanni Winne

@plttlnd (gratis e-boek)

Cadeautje! Deze uitgave bundelt ongeveer honderd plattelandsbelevenissen in 140 tekens. Eerder verschenen op Twitter. De gedrukte uitgave is op, maar @plttlnd is als pdf gratis te downloaden.

lente
6 ballonnen wuiven vrolijk op de akker, hond danst en springt en bijt ze stuk, op het kaartje: lieve jan, ik hoop dat je gelukkig wordt

zomer
de geur van een korenveld met een vleugje koeienstront, een waterhoen roept, hoog boven me ronkt een vliegtuigje

herfst
stille herfstochtend, damp over de velden, bleke zon, ik wandel langs de beek en haal een rustig drijvend eikenblad in

winter
loop naar buiten na een avond achter de pc en vind de stille wereld buiten indrukwekkend groot en ongenaakbaar, even doe ik er niet toe

tekst: Peter Veen
vormgeving: Kitty van der Klugt

correctie: Evelyn Jongman