Verhalen in het veld

Verhalen in het veld vind je op verschillende plaatsen in het land, o.a. in Assen, Emmen, Weiteveen, Schokland, Culemborg en op het Wad. Vaak hebben ze de vorm van een wandeling. Elke wandeling bestaat uit een reeks mini-podcasts van Peter Veen. Luisteren doe je via je eigen mobiel. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is de gratis app Echoes.xyz. De app kan je thuis downloaden of op de locatie zelf.

De app downloaden

Ga naar Google Play of de App Store. Installeer echoes.xyz op je mobiel en geef de app toestemming voor het gebruik van je locatie

De mini-podcasts beluisteren

Een verhaal in elk blauw gebied
  • Start de app echoes.xyz
  • Je ziet alle wandelingen bij jou in de buurt (Near you), ververs zo nodig het scherm of gebruik de zoekfunctie
  • Selecteer de wandeling die je wilt volgen
  • Kies Stream walk + (Basic geluidskwaliteit) + Start
  • In elk blauw gebied hoor je een verhaal
  • Nu beschikbaar zijn:

Bargerveen. Negen zeer korte verhalen van Peter Veen met geluid/muziek tijdens een wandeling van drie kwartier. Je hoort de verhalen op de plek waar ze ontstaan zijn. Het startpunt is de parkeerplaats bij de schaapskooi en restaurant Wollegras, Ambachtsweg 5, 7765 BX Weiteveen. Aanbevolen looprichting: met de klok mee!

Emmen Rensenpark. Lariefarie is een klankbeeld van gesproken tekst met een onweerstaanbaar refrein. Eerder gemaakt in opdracht van Stichting Kunst en Cultuur. Speciaal voor kinderen van 2 tot 120 jaar jong. De tekst is van schrijver/kunstenaar Peter Veen. De lach is van Saskia Boelsums en Metta Berenpas. Startpunt: Rensenpark, Hoofdstraat 18, 7811 EP Emmen.

Schokland. Vijf impressies met geluid/muziek van Peter Veen die geïnspireerd zijn op het heden en verleden van het voormalige eiland. De impressies waren in 2019 als zomerexpositie te beluisteren in de kerk van Museum Schokland. De eerste vier hoor je op het Ruïnepad, het schelpenpad dat langs het museum naar het zuiden loopt richting Schokkerwoning. De vijfde hoor je in de museumkerk. Startpunt: Museum Schokland, Middelbuurt 3, 8319 AB Schokland.

Asserbos. Een boswandeling van een half uur vlakbij het centrum van Assen. Onderweg hoor je zeven zeer korte verhalen van Peter Veen, verpakt als mini-podcast en gelardeerd met muziekfragmenten. De wandeling start en eindigt bij het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, 9401 SL Assen. Aanbevolen looprichting: volg de rode route!

Werk aan het Spoel, Culemborg. Een korte reeks gesproken teksten met geluid/muziek (10:59). Verdwaal in een bijzondere rivierbeleving, terwijl je rondwandelt op deze historische locatie in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Speciaal gemaakt voor LekArt door Peter Veen. Startpunt: Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, 4106 LC Culemborg.

Landgoed Overcingel, Assen. Een reeks van zes zeer korte verhalen van Peter Veen in de vorm van mini-podcasts, ondersteund met muziek of omgevingsgeluiden. Elk verhaal duurt ongeveer een minuut. Het startpunt is Oostersingel 27, 9401 JZ Assen. Met het gezicht naar de villa, ligt de ingang naar het park uiterst links. LET OP, door een verbouwing van Huis Overcingel is deze route niet toegankelijk tot het voorjaar van 2024.

Kijken dan zien, Veenhuizen. Vijf zeer korte verhalen met muziek zijn onderdeel geweest van de kunstroute Kijken dan zien. Als je een rondje door het dorp maakt en vanaf de kerk door de velden terugloopt naar de brandweer, kun je ze nog steeds beluisteren. Startpunt: de Grote kerk aan de Kerkstraat 6, Veenhuizen.

Wat (je niet ziet), Waddenzee. Wat (je niet ziet) is de titel van een reeks van vijf mini-podcasts over het Wad tussen Ameland en Holwert. Ze zijn gemaakt voor Kunstmaand Ameland en op de langzame veerboot (de Oerd of de Sier) te beluisteren. Maar ook daarna blijven ze te beluisteren. Startpunt: op de veerboot op de terugweg van Ameland naar Holwert.

Je reactie is welkom op post@peterveen.nl

Kijk en luister ook naar ander werk van Peter Veen. Of lees zijn wekelijkse zeer korte verhaal.

Verhalen in het veld is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Drenthe

Translate »