Verhalen in het veld

Verhalen in het veld bestaat steeds uit een reeks mini-podcasts van Peter Veen. Vaak in de vorm van een wandeling. Luisteren doe je via je eigen mobiel. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is de gratis app Echoes.xyz. De app kan je thuis downloaden of op de locatie zelf.

De app downloaden

Ga naar Google Play of de App Store. Installeer echoes.xyz op je mobiel en geef de app toestemming voor het gebruik van je locatie

De mini-podcasts beluisteren

  • Start de app echoes.xyz
  • Je ziet alle wandelingen bij jou in de buurt (Near you), ververs zo nodig het scherm of gebruik de zoekfunctie
  • Selecteer de wandeling die je wilt volgen
  • Kies Stream walk + Start (als je weinig bereik verwacht of bijna door je bundel bent, kies dan op een plek waar je nog wifi hebt voor Download + Start)
  • In elk blauw gebied hoor je een verhaal
  • Nu beschikbaar zijn:

Bargerveen Negen zeer korte verhalen van Peter Veen met geluid/muziek tijdens een wandeling van drie kwartier. Je hoort de verhalen op de plek waar ze ontstaan zijn. Het startpunt is de parkeerplaats bij de schaapskooi en restaurant Wollegras, Ambachtsweg 5 in Weiteveen. Looprichting: met de klok mee!

Emmen Rensenpark Lariefarie is een klankbeeld van gesproken tekst met een onweerstaanbaar refrein. Eerder gemaakt in opdracht van Stichting Kunst en Cultuur. Speciaal voor kinderen van 2 tot 120 jaar jong. De tekst is van schrijver/kunstenaar Peter Veen. De lach is van Saskia Boelsums en Metta Berenpas.

Schokland Vijf impressies met geluid/muziek van Peter Veen die geïnspireerd zijn op het heden en verleden van het voormalige eiland. De impressies waren in 2019 als zomerexpositie te beluisteren in de kerk van Museum Schokland. De eerste vier hoor je op het Ruïnepad, het schelpenpad dat langs het museum naar het zuiden loopt richting Schokkerwoning. Het vijfde hoor je in de museumkerk.

Asserbos een boswandeling van een half uur vlakbij het centrum van Assen. De wandeling start bij de Hertenkamp en eindigt bij De Bonte Wever/het Duurzaamheidscentrum. Onderweg hoor je zeven minipodcasts van Peter Veen met gesproken tekst en muziekfragmenten. Beschikbaar vanaf 12 mei 2022.

Je reactie is welkom op post@peterveen.nl

Verhalen in het veld is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Drenthe

Translate »