Grensgebied

Verhalen van een landschap

Vijf gesproken teksten die je ook in de expositie kunt beluisteren. Tekst, stem en geluiden – Peter Veen. Pianomuziek – Fabrizio Paterlini

Het Bargerveen en de aangrenzende natuurgebieden net over de Duitse grens zijn in eind 2019/begin 2020 het werkgebied geweest van beeldend kunstenaar Cor Sonke en mij: schrijver/kunstenaar Peter Veen. Vooral lopend hebben we het gebied verkend. Op zoek naar de verhalen van het landschap en de mensen. Onderweg hebben we met tientallen wandelaars en bewoners gesproken.

In de expositie Grensgebied heeft het Centrum Beeldende Kunst Emmen in het voorjaar van 2020 een persoonlijke weergave getoond van onze indrukken in de vorm van schilderijen van Cor en van mij: korte video’s, foto’s, muurteksten en gesproken tekst met muziek.

De expositie Grensgebied is onderdeel van het internationale project Leentjebuur, een Grenzkultur-project, uitgevoerd i.o.v. Stichting Kunst & Cultuur.

Organiseer je ook zo’n project en zoek je een schrijver/kunstenaar voor een persoonlijke inbreng? Mail me dan via post@peterveen.nl

Translate »