Grensgebied

Verhalen van een landschap

Vijf gesproken teksten die je ook in de expositie kunt beluisteren. Tekst, stem en geluiden – Peter Veen. Pianomuziek – Fabrizio Paterlini

Het Bargerveen en de aangrenzende natuurgebieden net over de Duitse grens zijn de afgelopen maanden het werkgebied geweest van beeldend kunstenaar Cor Sonke en mij: schrijver/kunstenaar Peter Veen. Vooral lopend hebben we het gebied verkend. Op zoek naar de verhalen van het landschap en de mensen. Onderweg hebben we met tientallen wandelaars en bewoners gesproken.

In de expositie Grensgebied toont het Centrum Beeldende Kunst Emmen een persoonlijke weergave van onze indrukken in de vorm van schilderijen van Cor en van mij: korte video’s, foto’s, muurteksten en gesproken tekst met muziek.

De expositie is geopend van 8 augustus tot 5 oktober 2020. Bezoektijden: donderdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Het adres van het CBK-Emmen is Ermerweg 88b, 7812 BG Emmen.

De expositie Grensgebied is onderdeel van het internationale project Leentjebuur, een Grenzkultur-project, uitgevoerd i.o.v. Stichting Kunst & Cultuur.